Prezentacija ženskog stvaralaštva 15. oktobra na Agrico pijaci

137
0
SHARE

Grad Vršac, povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena sa sela, a u duhu promocije i unapređenja ženskog preduzetništva, u subotu 15. oktobra, sa početkom u 10 časova, na Agrico pijaci organizuje prezentaciju ženskog stvaralaštva i umeća.

Članica Gradskog veća Nataša Ćirić kaže da će udruženja žena iz Uljme, Gudurice, Sočice i ostalih naseljenih mesta upoznati Vrščane sa svojim proizvodima, a Grad će im, kroz promociju, marketing i subvencije – uvek pružiti podršku.

– Kroz različite programe koje sprovodi Grad Vršac, počevši od kontinuirane obuke “Kako započeti biznis”, želja nam je da osnažimo svakog ko želi da napravi iskorak u svom poslu, da bude kreativan i da pokaže svoje sposobnosti. Grad Vršac će i nadalje pružati podršku preduzetništvu, kroz stimulisanje otvaranja start up firmi, odgovarajuće mere subvencionisanja postojećih preduzetnica, mikro i malih preduzeća, kaže Ćirić.

Ćirić ističe da je nesumnjivo da žene raspolažu veliki kreativnim potencijalom.

– U cilju podizanja kvaliteta domaćih proizvoda, rukotvorina i opremanja proizvoda za tržište i organizovanja u privredne subjekte, uz konkretne savete iz oblasti marketinga i plasmana proizvoda i mentorsku podršku, u narednom periodu podsticaćemo i podržati kvalitetne ideje kroz preduzetništvo i samozapošljavanje, naglasila je Ćirić.

Prednost novih start up firmi je mogućnost da u kratkom vremenskom roku spoznaju želje i namere kupaca, da im brže izađu u susret i da se brzo prilagođavaju promenama na tržištu.

– I statistika je na strani malih preduzeća jer ona najviše učestvuju u kreiranju društvenog bruto proizvoda što su Republika Srbija i Grad Vršac prepoznali i što će se i u narednom periodu podržavati kroz različite programe podrške, istakla je Ćirić.

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *