Usvojen rebalans: Novi direktori

220
0
SHARE

Odbornici Skupštine grada usvojili su III rebalans gradskog budžeta. Osnovni razlog za rebalans je odluka Ministarstva privrede da sa 42 miliona dinara učestvuje u rekonstrukciji Ulice 7 jula. Ovim rebalansom i ATP je dobio i novac za nabavku polovnih autobusa na komprinovani zemni gas, a Higjena za nabavku polovnih autosmećara. Na današnjoj sednici odbornici su, nakon sprovedenog konkursa imenovali direktore 3 gradska i 2 seoska javno komunalna preduzeća.

Osnovni razlog za rebalans je odluka Ministarstva privrede da sa 42 miliona dinara učestvuje u rekonstrukciji Ulice 7 jula, kazao je Predrag Živković, zamenik gradonačelnika. III rebalans iskorišćen je i da se uradi prenamena sredstava, jer je bilo ušteda nakon što su završene neke investicije. Prihodi se ostvaruju i bolje nego što je planirano, naročito kada je u pitanju porez na imovinu, pa je tu planirano povećanje od 5 miliona.

-Što se tiče prihoda od klasične budžetske potrošnje, kod poreza na imovinu naročito kod fizičkih lica, postoji mogućnost da se sredstva uvećaju za nekih 5 miliona. To je minimalno, ali smo učinili ovim rebalansom. Isto tako stavka koja je planirana II rebalansom, u iznosu od 500.000 dinara, radi se o boravišnoj taksi, sada je uvećana za milion dinara. Daleko bolje se ostvaruje zaključno sa III kvartalom. Ostvarila se u iznosu od 90%. Mislim da postoji prostor da se poveća na 1,5 miliona što smo i učinili ovim rebalansom.- rekao je Predrag Živković zamenik gradonačelnika.

Šestu sednicu lokalnog parlamenta obeležile su kadrovske tačke, odbornici su imenovali Aleksandra Radulovića, za direktora Vodovoda, Predrag Stojadinov, biće direktor JKP „Mladosti“, za direktora ATP-a imenovan je Nebojša Gajić. Direktore su dobila i tri komunalna preduzeća iz nasljenih mesta, Treša Radonjin je direktor JKP „Dolovi“, Ljiljana Stanković, za direktorka JKP „Glogonj“ i Dejan Gondi, direktor JKP Banatsko Novo Selo”. Nakon ostavki dosadašnjih direktora i vršioca dužnosti direktora, Skupština je imenovala nove vršioce dužnosti, u Zelenilu Danila Bjelicu, Gradskoj stambenoj agenciji Zdenku Jokić, a u Higijeni Bogdana Savića. Imenovan je direktor u Domu omladine, kao i više vršioca dužnosti direktora u seoskim komunalnim preduzećima.

Odbornica Srpske napredne stranke Marija Čojbašić, postavila je pitanje da li je istina da u pojedinim školama članovi učeničkog parlamenta, koji su članovi školskog odbora, imaju pravo glasa kada se bira direktor kao i da li je istina da postoji odluka nadzornog odbora Higijene, o tome da političke stranke ne plaćaju iznošenje smeća i koliki su dugovi političkih stranaka prema Direkciji i drugim JKP.

-Prem svim ostalim JKP je dug oko 15 miliona dinara. Konkretno za JP “Direkcija” deo tih dugova imaju političke stranke koje nisu plaćale zakup lokala. Poslednje pitanje postavljam predsedniku Skupštine. Pošto postoje toliki borci za transparentnost, zamima me da li među nama odbornicima postoje oni koji su u sukobu interesa u odnosu na funkciju koju obavljaju*- pitala je Marija Čojbašić odbornica SNS

Odbornici Skupštine grada usvojili su i Plan detaljne regulacije banatskog Brestovca, kao i izmenu i dopunu plana generalne regulacije za južnu industrijsku zonu po kejem se rafineriji dozvoljava izgradnja novog postrojenja za duboku preradu nafte.

Izvor: Južni Banat

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *