KONCERT: Grupa Artan Lili u Domu Omladine Vršca (VIDEO)

270
0
SHARE

Muzički alternativni rok sastav Artan Lili iz Beograda održaće po prvi put koncert u vršačkom DOV-u u subotu, 22. oktobra sa početkom u 22h. Ulaz će biti 200 dinara.

Grupa Artan Lili nastala je 2013. godine, kao eksperimentalni trio koji su tada činili Bojan Slačala (bas gitara i vokal), Marko Ajković (bubanjar) i Tanja Novaković (vokal). Svoj prvi singl i spot snimili su za pesmu „Džoni“ sa producentom Davorom Sopićem, nakon čega je novinar Aleksandar Pavlić u svom osvrtu na rad benda zvuk koji neguju klasifikovao kaonoisepop. Sledećih 6 singlova koje su snimili u Skoplju producirao je Nenad Trifunovski Tripe.
Završene pesme objedinili su na prvom albumu „Artan Lili“ koji su objavili preko bandcamp platforme benda u formi singlova, što predstavlja inovativni koncept objavljivanja albuma u savremenom izdavaštvu. Drugi album, pod nazivom „New deal“ izdali su u martu ove godine, na isti način.

Pored muzike i prepoznatljivog zvuka, bend mnogo računa vodi i o svom vizuelnom identitetu. Za 6 od 12 pesama sa njihovog prvog albuma snimljeni su video spotovi koji odlično oslikavaju pravac benda , a pre nekoliko dana završeno je snimanje video spota za njihov novi singl, „Samo ja“ u režiji Mickey Straight-a.

Njihov singl „Ako stanemo tu“ debitovao je na prvom mestu Diskometra Studija B, što je do tada pre njih pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini velikoj i grupi Kal. Nakon nekoliko promena u sastavu, bend danas čine Bojan Slačala (bas gitara i vokal), Marko Ajković (bubanj), Dragan Knežević (gitara) i Romana Slačala (vokal i daire).

Izvor: Južni Banat

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *