TEMA REGIONA: Intermodalni transport i logistički centar u Vršcu

224
0
SHARE

Članica Gradskog veća Marijana Golomeić i načelnik Odeljenja za privredu, lokalno ekonomski razvoj i društvene delatnosti Aleksandar Ćirin razgovarali su danas sa rumunskim parlamentarcem Marion Grapini i predsednikom Županije Timiš Sorinom Grindeanuom na temu intermodalnog transporta i logističkih centara.

Grad Vršac, u okviru projekta “Uvođenje modernih transportnih tehnologija u logističke veze Banata” finansirao je izradu Studije izvodljivosti za izgradnju logističkog centra i intermodalnog terminala kod Železničke stanice, pored industrijske zone i Tehnološkog parka na Beogradskom putu. Sredstva su obezbeđena iz EU fondova kroz program IPA-CBC Srbija Rumunija. Vrednost projekta bila je 303.759,00 evra, od čega EU finansira 85 odsto.

Na završnim promotivnim skupovima u Rešici i Vršcu, istaknut je značaj projekta i ukazano je na činjenicu da je to prvi sproveden projekat za logistički centar sa intermodalnim terminalom u Republici Srbiji, koji istovremeno ima i svu neophodnu dodatnu prostorno-urbanističku dokumentaciju.

c3d592713db2726f26fdbd4e019aaf63_xl

Projekat se uklapa u Prostorni plan Republike Srbije i u Regionalni prostorni plan AP Vojvodine kao logistički centar regionalnog značaja. Na promociji je predstavljena i mapa logističkog potencijala Vojvodine, koja je objavljena na vebsajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, i koja predstavlja sredstvo za rad svima koji se bave unapređenjem logistike.

Golomeić i Ćirin danas u Temišvaru prisustvuju međunarodnoj konferenciji o regionalnim razvojnim mogućnostima kroz transport i turizam, a domaćin im je rumunski parlamentarac Marion Grapini, a eminentnom skupu se video porukom obratila i Corina Cretu evropski komesar za regionalnu politiku.

grapini

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *