REAGOVANJE: Opšta bolnica Vršac o incidentu u Službi transfuzije

112
0
SHARE

Opšta bolnica Vršac, povodom pisanja medija, reagovala je saopštenjem na tekst “Čistačica vršačke Bolnice izbacila dobrovoljne davaoce krvi”. Saopštenje možete pročitati u celosti.

“Do danas, 28.10.2016. godine niko se nije obratio direktoru ili glavnoj medicinskoj sestri bolnice, niti zaštitiniku pacijentovih prava, čije bi obaveštavanje o “incidentu” bio uobičajen i normalan put za rešavanje eventualnih konfikta.

Umesto toga o ovom slučaju smo obavešteni iz medija. Pri tome, gospodin Ivan babić nije smatrao potrebnim da se u bolnici informiše o događaju.

Služba transfuziologije počinje sa radom u 7h. Od 6h do 7h u prostorijama je prisutna samo higijeničarka, koja čisti i priprema za rad prostorije službe. Sve opisano u tekstu dešava se oko pola sata pre početka rada službe, kada higijeničarka još nije završila svoj posao. Zamolila je mladiće da napuste prostorije, tj. hodnik ispred ulaza u službu, da bi mogla započeto spremanje da završi.

Dakle, nije bilo prebacivanja “zašto ste došli baš u ponedeljak da dajete krv, mogli ste to da uradite i u Beogradu” (navod iz teksta g. Ivana Babića).

Jedino što su mladići trebali da urade je da sačekaju 20 minuta kako bi bilo prisutno medicinsko osoblje službe transfuziologije i da daju krv. Ukoliko mladići imaju drugačiju verziju ovog događaja, molim da se obrate Upravi bolnice radi utvrđivanja činjenica.

Autor ovih redova je više od 20 puta dao krv, najveći broj upravo u Službi transfuzije Opšte bolnice Vršac i vrlo dobro zna, kao i svi davaoci kvi iz ovog grada, da je osoblje izuzetno stručno, da odgovorno radi svoj posao, a o njihovoj primernoj ljubaznosti možete se raspitatai upravo kod naših davalaca.

Uprava Opšte bolnice Vršac”

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *