Direktor filijale Poreske uprave u Vršcu pretio gradonačelnici: Neko će popiti metak!

251
0
SHARE

U trenutku kada Srbija donosi izmene Krivičnog zakonika kako bi se sprečilo nasilje nad ženama, direktor filijale „B“ Poreske uprave Vršac Rajko Guteša uputio je otvorene pretnje gradonačelnici Vršca Dragani Mitrović, načelnici Odeljenja za urbanističko – građevinske i imovinsko pravne poslove Nataši Tadić.

Guteša je ženama pretio lično, na njihovom radnom mestu u Gradskoj kući u Vršcu. Pretio je da će „neko popiti metak“, da će „paliti“, kao i da je „kupio deci paketiće“, što je ove dve gospođe, kao majke, izuzetno pogodilo.

Pretnje i nasilničko ponašanje prijavljeni su nadležnim državnim organima još u petak, ali do danas je izostala svaka njihova reakcija, osim što su uzete izjave od gradonačelnice Mitrović i gospođe Tadić

Povod za pretnje po svemu sudeći bio je pokušaj Guteša da spreči sprovođenje zakona. Naime, građevinska inspekcija utvrdila je da je Guteša deo svog stambenog objekta izgradio bez potrebnih dozvola, što je rezultiralo rešenjem o rušenju. Da li je moguće da je direktor filijale Poreske uprave, kao državni službenik, iznad zakona Republike Srbije?

Srpska napredna stranka je saopštila da će ovim povodom održati konferenciju za novinare. Oni su najavili da će javno tražiti objašnjenje zašto državni organi nisu reagovali. Zahtevaće i reakciju od viših instanci.

Nasilje nad ženama danas je bila jedna od glavnih tema u Parlamentu Srbije. Predsednik Parlamenta Maja Gojković je rekla da se zajednički mora suprostaviti stereotipima prema ženama, podstaći ih da više učestvuju u javnom, političkom i ekonomskom životu, te da je potrebna odlučna sistemska borba države i čitavog društva u sprečavanju nasilja nad ženama.

Pretnje Rajka Guteša utoliko su strašnije jer su upućene ženama koje upravo ruše stereotipe i uspеšne su u svom poslu, pa otuda ovaj slučaj zahteva oštriju reakciju nadležnih organa.

Izvor: Južni Banat/Evrsac.rs

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *