Ani Čupić druga nagrada na Beogradskom Besedništvu Srednjoškolaca

146
0
SHARE

Učenica trećeg razreda vršačke Gimnazije “Borislav Petrov Braca”, Ana Čupić, osvojila je drugu nagradu na takmičenju BEOPS (Beogradsko Besedništvo Srednjoškolaca), koje je juče, po peti put, održano u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu.

– Zahvaljujem se direktorki Gimnazije Tamari Pešić, profesorkama Veri Repac i Snežani Đenić, kao i svim drugim prijateljima koji su mi pomogli i ukazali poverenje. Nadam se da sam uzvratila u skladu sa očekivanjima. Lično, prezadovoljna sam, jer su žiri i prisutna publika pozitivno reagovali na moj nastup, rekla je Ana Čupić.

Pobednica takmičenja u besedništvu bila je učenica četvrtog razreda Šeste beogradske gimnazije Teodora Lalić, a vršačku Gimnaziju dostojno je predstavljala i učenica Milica Grujić. Inače, Vrščanke su se u besedništvu takmičile sa gimnazijalcima iz Beograda, Kragujevca, Sremskih Karlovaca, Novog Sada, Niša, Banja Luke i Zagreba.

U žiriju 5. BEOPS-a bili su Vesna Ćorović Butrić odgovorni urednik Obrazovnog programa Radio Beograda i pisac, Ana Marija Simonović urednik u Baštini i kulturnoj produkciji RTS, prof. dr Zoran Avramović direktor Zavoda za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja Beograd, prof. dr Milan Raspopović fizičar i filozof i Stanko Stoiljković novinar i publicista.

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *