Uhapšen vozač traktora smrti

286
0
SHARE

Detalji užasne saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli Sonja Rakić i Ilija Lopurdija. Udarili džipom u prikolicu, koja se uključivala na put.

ILIJA Lopurdija (65) i Sonja Rakić (25) iz Novog Sada stradali su u nedelju uveče kada su se džipom zakucali u traktorsku prikolicu. Kako smo saznali, pokušavajući da uđe na put sa njive, Dejan T. (31) uspeo je da se traktorom uključi na put, ali je deo prikolice sa kukuruzom ostao u suprotnoj traci. Krećući se velikom brzinom ka Vršcu, BMV nije uspeo da zaobiđe prikolicu, udario je u nju, usled čega su Ilija i Sonja na mestu nastradali, dok su Sonjini majka i brat, Danica (53) i Ognjen (21), lakše i teže povređeni. Vozač traktora samo je pukom srećom prošao bez povreda.

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se na državnom putu Beograd – Vršac, na deonici između Uljme i Vlajkovca. Tužilaštvo je naložilo zadržavanje vozača traktora, kao i obdukciju poginulih i vađenje krvi, kako bi se utvrdilo da li su učesnici bili pod uticajem alkohola.

Kako nam je potvrđeno iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu, naloženo je zadržavanje vozača traktora Dejana T.
– Izdata je i naredba za obdukciju i vađenje krvi vozača oba vozila koja su učestvovala u nesreći, kako bi se utvrdilo da li su bili pod uticajem alkohola – rečeno je iz ovog tužilaštva.

Traktor, prikolica i putničko vozilo odvezeni su na vanredni tehnički pregled, kako bi se utvrdile sve činjenice koje su dovele do tragedije.

Majka i brat poginule zbrinuti su u Kliničkom centru Vojvodine. Ognjen je zadobio višestruke i teške povrede i trenutno se nalazi na klinici za ortopediju. Njegovo stanje je stabilno. Danica Rakić puštena je na kućno lečenje.
U zgradi u Karađorđevoj ulici, gde živi porodica Rakić, malo ko od komšija je hteo da govori o nemilom događaju. Neki su za tragediju saznali iz medija. Sonjinu majku Danicu nismo zatekli u stanu. Komšije pretpostavljaju da je otišla u Vršac, kako bi sredila papire oko prebacivanja ćerkinog tela u Novi Sad. Susedi su bili šokirani vešću da su u nesreći od prošle noći učestvovali baš Rakići. O razlozima otkud njih troje na putu za Vršac, samo se nagađa.
– Ognjen se školuje za pilota u tamošnjoj akademiji – kaže jedan od stanara zgrade u kojoj su Rakići živeli. – Moguće je da je mladić za vikend bio kod kuće, pa su u nedelju uveče išli da ga odvezu tamo. Znam i to da je devojka studirala na Akademiji umetnosti.

Prema rečima komšija, Rakiće su retko viđali zbog obaveza koje su imali, ali važe za finu porodicu.

Izvor: Novosti

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *