Kasarnama snižena cena: Najskuplji objekat u Vršcu, a najjeftiniji kompleks kod Pančeva

120
0
SHARE

Republička direkcija za imovinu objavila je oglas za prodaju 15 kasarni i vojnih skladišta po sniženoj ceni u odnosu na onu koju je Poreska uprava odredila kada su oni uvršteni u master plan Ministarstva odbrane za prodaju viška nepokretnosti.

Najskuplji vojni objekat je kompleks kasarne „Žarko Zrenjanin“ u Vršcu, čija je snižena početna cena 3.645.945,72 evra. Ima 40 objekata ukupne površine 14.898 kvadratnih metara, a zauzima prostor od 33 hektara i 63 ara.

Po početnoj ceni od 1.638.295,89 evra prodaje se kasarna „Kadinjača“ u Valjevu, koju čini 15 objekata visokogradnje ukupne površine 4.056 kvadratnih metara i zemljište površine dva hektara i 39 ari.

Vojno skladište „Pod tvrđavom“ u Novom Sadu, koje ima objekte ukupne površine 1.860 kvadratnih metara i prostiri se na jednom hektaru i 93 ara, prodaje se po početnoj ceni od 972.771,43 evra.

Nova početna cena za građevinsko i poljoprivredno zemljište vojnog kompleksa „Vodice“ u Smederevskoj Palanci ukupne površine 216.706 kvadratnih metara je 845.954,66 evra.

Na prodaju su i vojni kompleks skladišta „Reka Ostružnica – sektor 2“, kompleks skladišta „Novi Dobočaš“ u Irigu, gde se prodaje i kompleks „Beketovo“. Prodaje se i vojni kompleks skladišta „Potočanje“ u Užicu, zemljište u građevinskom području „Ratina“ u Kraljevu, kompleks „Industrijski kolosek“ u Nišu, deo zemljišta stacionarnog centra veze i stanice za vazdušno osmatranje, javljanje i navođenje u Starim Banovcima, zemljište vojnog kompleksa „Put – izvor – Železnička stanica“ u Pirotu, vojna ekonomija „Lisnik“ u Sremskoj Mitrovici.

Najjeftinije se, po sniženoj ceni, daje deo vojnog kompleksa u Kačarevu kod Pančeva, za 9.891,48 evra.

RADNA GRUPA MINISTARSTVA

Ministarstvo odbrane nedavno je formiralo radnu grupu sa zadatkom da napravi „trijažu“ vojnih objekata koji su proglašeni viškom i oglašeni za prodaju. Plan je da stručnjaci preispitaju postojeći Master plan viška vojne imovine i da predlože koja dobra nemaju prođu na tržištu, kako bi bila vraćena Republičkoj direkciji za imovinu. Vojska Srbije oslobodila bi se time troškova čuvanja i održavanja objekata, koji su prethodnih godina po ovom osnovu „nabili“ milionske račune.

Izvor: Novosti

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *