VUČIĆ U VRŠCU NA JUBILEJU HEMOFARMA: Premijera dočekalo 3.000 građana (FOTO)

242
0
SHARE

Kompanija Hemofarm obeležila je danas deset godina rada u okviru nemačkog koncerna ŠTADA, otvaranjem nove fabrike za kontrolu kvaliteta proizvoda, a svečanosti je prisustvovao premijer Srbije Aleksandar Vučić, kojeg je ispred fabrike dočekalo oko 3.000 građana Vršca i okoline.

Domaćin, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik ŠTADA, grupe za jugoistočnu Evropu, Ronald Zeliger, u društvu gradonačelnice Vršca Dragane Mitrović, načelnice Južnobanatskog upravnog okruga Danijele Lončar i drugih zvanica, pokazao je premijeru pogon za kontrolu svih proizvoda iz Hemofarmovog portfolia na globalnom nivou.

dsc_1965

Nakon obilaska laboratorija za pripremu uzoraka HPLC i fotosenzitivne materije i za HPLC instrumente, premijer Vučić i direktor Hemofarma Zeliger, održali su radni sastanak, na kojem su bili prisutni i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar privrede Goran Knežević, kao i Ambasador Nemačke u Srbiji, njеgova ekselencija Aksel Ditman.

Na konferenciji za medije, održanoj nakon sastanka, premijer je izjavio da Hemofarm predstavlja Srbiju u 38 zemalja gde izvozi svoje proizvode.

–Za nas je rad ove fabrike od izuzetnog značaja. Od celokupnog tržišta, Štada i Galenika pokrivaju 45 odsto. Štada, odnosno Hemofarm predstavlja našu zemlju u još 38 zemalja. Mi ćemo nastaviti da činimo sve, da podstičemo rast investicija u našoj zemlji, radićemo i na vladavini prava, i na svemu što je neophodno da se investitori osećaju u našoj zemlji kao kod svoje kuće, radićemo na poboljšanju ambijenta za domaće investitore, za naše privrednike. Ono što je za nas od izuzetnog značaja je to da ne budemo zadovoljni svojim rezultatima. Postaviću cilj da rast naše privrede mora da bude četiri odsto. Pronašli smo nove izvore rasta i zadatak će biti da u sledećoj godini postignemo četiri odsto rasta. To je od ključnog značaja za našu zemlju. Ja ne volim da obećam ono što nismo u stanju da ispunimo, radićemo što je moguće više, i ako budemo imali rast od četiri odsto, to je dokaz da Srbija postaje jedna uspešna zemlja, što bi značilo da ćemo biti jedna od prve tri ili četiri zemlje u Evropi po stopi rasta u 2017. godini, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

img_3504

Ovom investicijom vrednom više od pet i po miliona evra Hemofarm obeležava deceniju poslovanja u okviru nemačkog koncerna ŠTADA. Nova zgrada Kvaliteta predstavlja najviši svetski domet i usklađenost sa standardima farmakopeje u cilju održavanja vrhunskog kvaliteta Hemofarmovih proizvoda na globalnom nivou.

Genaralni direktor Hemofarma, istakao je kako je ovo samo jedna od zgrada kompleksa i da je kvalitet ključ svega što ova kompanija radi.

-U toku prethodne godine, znatno smo povećali proizvodnju. Ove godine Hemofarm je investirao između 30 i 35 miliona u svoje zgrade i objekte. U ovoj zgradi u koju smo uložili šest miliona evra radi 300 zaposlenih stručnjaka i eksperata sa intencijom kadrovskog proširenja, rekao je Zeliger i dodao da poslovanjem iz Vršca imaju priliku da izvoze u mnoge druge zemlje.

Hemofarm Kvalitet je organizaciona celina nastala krajem 2014. godine, objedinjavanjem sektora Kontrole kvaliteta i Obezbeđenja kvaliteta. Unapređena je organizaciona efikasnost i preciznije delegiranje odgovornosti, a nove zgrade Kvaliteta („green field“ projekat), ukupne su površine 7.000 m2.

Izvor: Južni Banat

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *