KONAČNO OD JANUARA: Kako su pljačkali Vršac!

342
0
SHARE

Portal evrsac.rs, januara 2017. godine, napokon započinje seriju tekstova o banditima koji su dve i po decenije pljačkali Vršac. Obećali smo da će serijal početi mnogo ranije, ali se pred nama našla isuviše obimna dokumentacija, koju je trebalo složiti, kako po prevarama, tako i po najbitnijim likovima u neverovatnim pričama.

Nema zaštićenih.

Objavićemo sva njihova imena, imena njihovih firmi i sve “kombinacije”.

Objavićemo kako su zloupotrebljavali budžete Vršca, Pokrajine i Republike, kako su pljačkali “Drugi Oktobar” i kako su zloupotrebljavali službene položaje da bi jedni drugima omogućili sticanje enormnog bogatstva.

Objavićemo kako su uništavali lokalnu privredu i otimali firme u kojima je na hiljade poštenih radnika ostalo bez posla. Objavićemo kako su stvarali poljoprivredne tajkune koji su za njih uzurpirali državnu zemlju, dok pošteni zemljoradnici na nameštenim licitacijama nisu mogli da zakupe niti jedan hektar.

Objavićemo kako su novac iz gradske kase preusmeravali na račune svojih prijatelja preko fiktivnih radova i kako su primali mito od velikih izvođača radova da bi prećutali sve nedostatke. Objavićemo kako su stekli privatne firme, farme, oranice, limuzine, kuće i stanove u Srbiji i inostranstvu.

Tražićemo revizije mnogih projekata i velikih investicija, uključujući i komasaciju.

Korupcija, mito, ucene i otimačina nekolicine moćnika obeležili su protekle dve decenije u Vršcu. Pratite portal evršac. Pozivamo policiju, tužilaštvo i pravosuđe da učine isto. Ćutanja više nema. Vreme je da narod sve sazna.

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *