Dešavanja u Vršcu

154
0
SHARE

U Vlajkovcu se privode kraju radovi na izgradnji staze pored glavnog magistralnog puta. Sa ovim radovima finiširaju se planirane aktivnosti do kraja godine u koje spadaju i završetak ulica Gundulićeve, Djurdja Smederevca, deo trotoara u Dejana Brankova, deo Banatske ulice, a lepi dani do kraja godine biće iskorišćeni za popunjavanje rupa i bankina u još nekoliko ulica.

Radovi se finsiraju sredstvima kredita evidentiranim kroz budžet koja su planirana upravo za navedene radove.
U velikoj sali organa opštinske uprave Bele Crkve održana je prezentacija Konkursa koje raspisuje Razvojni fond APV. Od trenutno otvorenih 11 konkursa, 5 su namenjeni pravnim licima i preduzetnicima, 5 nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, dok je jedan namenjen za predfinansiranje projekata EU i bilateralnih donatora. Prezentacija je izazvala veliko interesovanje privrednika i poljoprivrednih proizvođača, a u razgovoru sa stručnjacima iz Razvojnog fonda iskazana su interesovanja za ponudjene kreditne linije.

Po nalogu JP „Direkcija za izgradnju Bela Crkva“ još uvek su u toku radovi na čišćenju kanala i izradi propusta u Jasenovu, kao i na dopuni javne rasvete u naseljenim mestima, a interventno krpljenje rupa obavlja se na putevima Jasenovo-Kajtasovo, Dobričevo-Banatska Subotica i u centru Bele Crkve.

Obaveštavaju se sva pravna lica koja su upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, a zainteresovana su za ostvarivanje prava prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Vršca, da putem gradske pisarnice, članu Gradskog veća za poljoprivredu dostave pismo o namerama za investiranje u poljoprivredno zemljište.

Potrebno je navesti podatke o katastarskim parcelama za koje su zainteresovane, radi realizacije investicije.
U svečanoj sali Gradske kuće u Vršcu, sutra u 12h, Evropska nagrada za poeziju „Petru Krdu“biće uručena Lidiji Dimkovskoj, poznatoj makedonskoj pesnikinji koja živi u Sloveniji. Tog dana Vršac će biti „svetska metropola poezije“, ime koje dostojansveno nosi već 45 godina zahvaljujući Književnoj opštini Vršac.

Gradska biblioteka Vršac, u saradnji sa ambasadom SAD, u četrvrak 15. decembra, sa početkom od 12 časova, organizuje radionicu “Zimski praznici u Americi”, namenjenu deci uzrasta od 11 do 13 godina. Ovom prilikom predstavnici Ambasade SAD, Gradskoj biblioteci Vršac pokloniće knjige.

Sutra od 18h u bioskopu Kulturnog centra biće izvedena predstava za decu „Najlepša novogodišnja bajka“, a na maloj sceni NP Sterija premijera predstave „Viktimološka priča“ Fuada Tabučića.

Monodrama Strah od ljubavi po romanu Leposave Jovanović a u dramatizaciji, režiji i izvođenju Sonje Jauković, prvakinje Narodnog pozorišta u Beogradu, biće izvedena u čitaonici Narodne biblioteke u četvrtak 15. decembra sa početkom u 19 sati.

Izvor: vrsaconline.com

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *