Železnicom do Plandišta – razmatra se mogućnost ponovnog otvaranja linije od Vršca ka Plandištu.

136
0
SHARE
Uzdin, 17.11.2015. - Pruzni prelaz izmedju mesta Uzdin i Tomasevac u Banatu u jednom trenutku bio je potpuno neobezbedjen za automobile i pesake, posto je prilikom prolaska sinobusa rampa bila podignuta, kao da voz ne prolazi. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/DR)

Radovan Lekić iz saveta za logistiku i železnički saobraćaj grada Vršca u izjavi za RT Vojvodine izjavio je da postoji potreba za ponovnim uspostavljanjem linije između Vršca i Plandišta. Radiće se na razgovorima po tom pitanju da se potreba građana uskladi sa potrebama železničkih društava.

Železničko povezivanje Vršca i Plandišta ima interesa u željama i potrebama građana ova dva banatska mesta, Vršac odnedavno grad, ima veće ingerencije i njegov glas se sada dalje čuje, a to treba iskoristiti za revitalizaciju ne samo Vršca već i okolnog regiona. Plandište je opština koja je relativno slabo razvijena i železnička povezanost sa Vršcem, i dalje sa Beogradom svakako bi puno značila. Posebno bi značila sa gotovo mrtva sela poput Vršačkih Ritova i Laudonovca koja su slepa creva na putnoj infrastrukturi, ali su zato na pruzi za Plandište. Nekom redovnom linijom, pomoglo bi se unekoliko i tim mestima.

Želesnička pruga ide od Vršačke stanice, ka Pavlišu, Vršačkim ritovima, Laudonovcu, Margiti i konačno Plandištu. U februaru u Vršcu održaće se sastanak predstavnika železnice i opština u okruženju na kojem će biti pitanje revitalizacije nekih železničkih linija i potreba građana i opština.

U koliko bi gradska vlast Vršca uspela da ostvari ovaj program, posebno ako bi uspeli da Vršac dobile i linije ka Zrenjaninu i Novom sadu, to bi bio vanredno veliki i značajan uspeh, ravan onom kada su Banaćani među prvima u Evropi dobili železnicu.

Izvor: vrsaconline.com

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *