Oružjem Protivu Otmičara u DOV-u

220
0
SHARE

Davne 1994. godine bend Oružjem Protivu Otmičara osnovali su Nikola Pavković, Draga Antov, Dragana Mrkajić i Goran Savić. Naredne 1995. godine izdaju prvi album bez naziva samo “Oružjem protivu otmičara” koji je za veoma kratak period osvoio sve top liste svih medija.

Sledeće 96′ izdaju album “Barbiecue” sa kog su pesme ”Mladicu moj”(obrada grupe “Zana”), “1000”, “Saša Ajdanov”, “Vidim se” postali apsolutni hitovi kako u Srbiji, tako i u regionu. Maksimalnu popularnost Otmičari su loše podneli, kako i sami kazu: ”Nismo se baš najbolje snašli” tako da se bend sledeće godine i zvanično raspada. Na nagovor izdavača 1998. godine izdaju album pod nazivom ”Komadić koji nedostaje”.
To je bio i poslednji album sapevačicom Draganom. 2001. godine objavljuju album ”Maštoplov” sa potpuno novom ekipom. Od starih članova ostao je samo Nikola koji je i autor svih pesama. 2007. godine izdaju album ”Znaš ko te pozdravio”.

S proleća 2015. godine, na nagovor sadašnjeg gitariste Pavla Kirćanskog i bubnjara Nebojše Durmanovića, Otmičari se ponovo okupljaju i kreću sa pripremom novog albuma radnog naziva ”Na liniji slobodnog bacanja”.
Bendu se priključuje i pevačica Verica Veka Marinković. Od 2015. godine bend je svirao koncerte u Beogradu (“Beer Garden” “Mikser House” emisija “Tri Boje Zvuka”), Kulpinu (“Kulpin fest”), na festivalu u Buzetu, Doboju (kafana “Magaza”), Aleksincu (“Dom za Kulturu”), Leskovcu (klub “Gruv”), Zrenjaninu (Klub “Havana”, klub “Mamurno Magare”), Padini, Požarevcu (klub “KB”), Novom Sadu (“Firchie Think Tank Studio”), Kragujevcu (“APA Beer Garden”), Beču (klub “DasBach”) i Ljubljani (“Menza pri Koritu”). U tom priodu bend je izbacio i četiri spota za numere “Progutaj me”, “Vrati Snove”, “Lica” i “Marina“. Ulazak u studio je zakazan za februar 2017. godine.

Vokal: Verica Veka Marinković
Gitara: Pavle Kirćanski
Bubnjevi: Nebojša Durmanović
Bas: Nikola Pavković

Izvor: vrsaconline.com

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *