Ministarstvo prosvete: Izgledno uvođenje uniformi za školarce

132
0
SHARE

U školama u Srbiji najverovatnije će biti uvedene uniforme za đake, izjavila je danas savetnica ministra prosvete Dragana Milovanović.

– Počeli su da stižu odgovori na ankete koje su davale školske uprave i kako stvari za sada stoje, deluje da hoće. Samo ćemo videti u kom modelu i kada – rekla je Dragana Milovanović.

Ona je za RTS izjavila da se priprema više novih zakona koji će uskoro biti u skupštinskoj proceduri.

– Danas bi trebalo da bude gotova platforma za krovni Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja. Takođe, danas će biti gotov Nacrt zakona o dualnom obrazovanju, a već je gotov i Nacrt zakona o visokom obrazovanju. Privodi se kraju i Nacrt zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju, rekla je Milovanović.

Ona je kazala da će u drugom polugodištu biti uvedene novine za osnovce, koje će tek biti predstavljene.

– A, sledeće školske godine u peti razred osnove škole, ako sve procedure budu ispoštovane, a nadamo se da hoće, ulazi se u novi obrazovni ciklus u kome će deca imati informatiku kao redovan predmet. Takođe, imaće i elemente preduzetničkog vaspitanja i obrazovanja kroz neke druge predmete, rekla je savetnica ministra prosvete, dodavši da će se na drugačiji način tretirati i problem fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, odnosno, da će biti ojačana ta komponenta.

– Pojačaće se broj izbornih aktivnosti u školama, izjavila je na kraju je Milovanović.

Foto: ilustracija

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *