ČISTKA U VRŠCU: Bivši direktor JKP “Drugi oktobar” Ljubisav Šljivić i njegovi saradnici pred hapšenjem

247
0
SHARE

Zbog zloupotreba u JKP “Drugi oktobar” bivši direktor i lider vršačkih socijalista Ljubisav Šljivić i njegovi saradnici uskoro će se naći pred licem pravde, saznaje portal “evršac”. Među aferama koje se nezvanično pominju u Tužilaštvu, ističu se zloupotrebe u okviru JKP “Drugi oktobar”, zahvaljujući kojima je sebi i trećim licima, a na štetu Vršca i Vrščana, Šljivić omogućavao enormnu nezakonitu dobit.

Reč je o aferi kupovine teretnih i specijalizovanih vozila sa prekucanim serijskim brojevima, aferi zloupotreba u vezi televizija In Oktobar i Viktoria pa do pokušaja obmane Vrščana da će, čim glasaju za njega, posle izbora, kroz akcije, dobiti deo osnovnog kapitala JKP „Drugi oktobar“.

Potom slede afera oko Vršačke Pivare i direktna umešanost u uništavanje brojnih drugih vršačkih preduzeća poput privatizacije firme IMO, afera sa zloupotrebom azila za pse, afera „Polet“ u Plandištu, afera „Bazen“ zbog koje je stopirana izgradnja bazena na Gradskom jezeru, kao i brojne kupovine imovine firmi u stečaju uz pomoć „konsultanata“ koji su mu godinama bili desna ruka.

Prema pisanju portala porodica Šljivić, koja se uvek izdržavala isključivo od plata u javnom sektoru, uspela je da stvori impozantnu imovinu. Jedan od članova njegove porodice, takođe, zaposlen u Drugom oktobru (kao i brojni drugi rođaci), zajedno sa partnerom, takođe zaposlenim u Drugom oktobru, za 18 miliona dinara kupio Proizvodno trgovinski centar IGMA Uljme u Vršcu, u okviru kojeg se nalazi majdan kvarcnog peska (silicijum dioksid SiO4) kod Mesića. Cena kvarcnog peska na tržištu kreće se od 20 do 100 dinara po kilogramu, a ovakvo kvalitetnih nalazišta ima vrlo malo u Srbiji, tek tri ili četiri.

Izvor: evršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *