Završena rekonstrukcija pruge ka Beogradu

142
0
SHARE

Kompanija “RŽD internešenel” zvanično je završila projekat rekonstrukcije pruge Beograd-Pančevo i potpisala završni zapisnik o prijemu objekta na toj deonici čija je gradnja finansirana ruskim kreditom.

Rezultat rekonstrukcije pruge Beograd-Pančevo je povećanje brzine saobraćanja vozova sa 30 i 50 kilometara na čas na 120 kilometara na čas, a povećan je i kapacitet i bezbednost saobraćaja, saopštio je RŽD.

Ukupna vrednost realizacije projekta iznosi oko 90 miliona dolara.

Konačni zapisnik o prijemu objekta potpisali su predstavnici “RŽD internešenel” i “Infrastrukture železnice Srbije”, čime je ta kompanija ruskih železnica u potpunosti ispunila obaveze u vezi sa rekonstrukcijom pruge, u skladu sa Aneksom br. 1 Ugovora o realizaiciji ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica koji ukupno vredan 800 miliona dolara.

Na pruzi Beograd-Pančevo je od danas počeo da teče i trogodišnji garantni period.

Radovi na deonici su počeli krajem marta 2014. godine i obuhvatili su rekonstrukciju 16 kilometara postojećeg koloseka, izgradnju i elektrifikaciju novog drugog koloseka, izgradnju dve stanice i dva stajališta, mosta preko reke Tamiš dužine 242 metra, kao i malih železničkih mostova.

Takođe, izgrađene su tri trafostanice, zgrada za SS i TT stanica Pančevo-Glavna.

Izvedeni su radovi na ugradnji propusta, obnovi kontaktne mreže, sistemu SS i TT.

Osim toga, na zahtev investitora “RŽD internešenel” je sprovela dodatne radove na potpunoj zameni dva natputnjaka sa montažom novih metalnih raspona.

Izvor: tanjug.rs

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *