Swisslion-Takovo u aprilu 2017. otvara fabriku dečije hrane Juvitana u Trebinju – U planu investicije i u drugim hercegovačkim opštinama

251
0
SHARE

Predsednik kompanije Swisslion-Takovo Rodoljub Drašković u aprilu ove godine otvoriće fabriku dečije hrane Juvitana u Trebinju, a realizaciju nekoliko važnih projekata najavio je i u drugim hercegovačkim opštinama, prenosi portal Trebinjelive.

Drašković je izjavio Srni da će uskoro biti završena priprema pogona za dečiju hranu, te da bi do marta trebalo da budu završena i ispitivanja ovih proizvoda, koji su najvišeg nivoa zdravstvene ispravnosti i kvaliteta.

On je najavio da planira i realizaciju novog projekta proizvodnje dečije kozmetike, konfekcije i higijenske zaštite.

Drašković ističe da će u ovoj godini investirati i u druge hercegovačke opštine, naglašavajući da je već angažovao stručne timove koji su zaduženi za idejne projekte.

– Postoje dve oblasti kojima ću posvetiti pažnju, a to su razvoj industrije u Bileći i razvoj agro industrijskog kompleksa u Popovom i Dabarskom polju, gde imam nameru da izgradim agro industrijski kombinat koji će sa svojim finalnim proizvodima osvajati tržišta ne samo regije nego i celog sveta – naveo je Drašković.

On kaže da će dinamika investicija zavisiti od privrednog, ali i političkog ambijenta u Hercegovini, naglašavajući da sve relevantne institucije i akteri moraju da pruže maksimum ekonomskom razvoju ove regije i shvatiti da iseljavanje više ne može biti tolerisano i opravdano.

Komentarišući poslovanje u Srbiji, Drašković navodi da se godišnje investira više od 10 mil EUR, a da je u ovoj godini planiran projekat revitalizacije srpskog tržišta i privredni rast od oko 20%, prenosi Trebinjelive.

Da podsetimo, Swisslion Takovo je u novembru 2016. godine, nakon povlačenja iz prodaje proizvoda Juvitana u kojima je utvrđena povećana koncentracija pesticida, zvanično najavio da trajno prekida proizvodnju svih 18 sumnjivih proizvoda dečije hrane, kašica i sokića Juvitana u Srbiji. Menadžeri Swisslion-a tada nisu mogli da preciziraju šta će biti sa ovim brendom i da li proizvodnju kašica sele u neku drugu zemlju.

Izvor: Ekapija

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *