MINISTAR VULIN POSETIO DANAS VRŠAČKI HEMOFARM“: Država je tu da pomogne svakom kome je pomoć potrebna

292
0
SHARE

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je danas, povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, posetio kompaniju Hemofarm u Vršcu, koja je, kako je rekao, jedan od, nažalost, retkih primera poštene, uspešne i odgovorne privatizacije koja radnike nije ostavila na ulici, već je pomogla da se lokalna sredina razvije i unapredi.

“Nažalost, većina privatizacija nije bila takva i zbog toga Srbija ne može da kaže da je socijalno pravedna zemlja, ni da je bogata zemlja, ali može da kaže da se bori za socijalnu pravdu i za to da svi njeni građani žive bolje”, rekao je Vulin.

On je podvukao da je socijalna pravda jednakost šansi i pravo na dostojanstven život, koji preduzeća poput Hemofarma omogućavaju, a država je tu da pomogne svakom kome je pomoć potrebna.

Zato je politika Vlade i premijera Aleksandra Vučića da se na siromašnima neće štedeti, kao da se socijalna davanja neće umanjivati, već će se uvećavati, podvukao je Vulin.

“Posebno ćemo pokušavati da socijalna davanja bolje odredimo da stignu kome su potrebna”, rekao je ministar.

Vulin je naznačio da će njegovo ministarstvo insistirati da se dodatno poboljšaju uslovi za investiore i poslodavce, što će, na prvom mestu, obezbediti posao za sve.

“Čovek koji ima posao je zadovoljan, srećan i uspešan deo zajednice i može da stvara porodicu. Bez privrednog ambijenta koji je naša odgovornost toga neće biti. Trudićemo se da omogućimo jednaku šansu i dostupnosnt obrazovanja, rada, lečenja i svega ostalog što život čini mogućim i uspešnim”, rekao je Vulin.

Izvor: Južni Banat / Tanjug

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *