Vršac dobio sredstva Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine

334
0
SHARE

Gradonačelnica Dragana Mitrović potpisala je danas u Pokrajinskoj vladi Ugovor o finansiranju komunalnih projekata u Vršcu.

Ugovorom su obezbeđena sredstva za adaptaciju sistema centralnog grejanja sa gasnim blok generatorom kao i rekonstrukcija glavnog kolektora fekalne kanalizacije F800 u Vršcu.

Sredstva su gradu Vršcu odobrena na osnovu konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti obrazovanja i vodosnabdevanja i zaštita voda Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Osim sa gradonačelnicom Vršac, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević uručio je su danas u za ukupno 68 projekata u 39 vojvođanskih gradova i opština za koje je opredeljeno 1.4 milijarde dinara.

Reč je o projektima lokalnih samouprava i zdravstvenih institucija, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je tokom januara sprovela sedam konkursa, i to za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, razvoja sporta, saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda i zdravstvene zaštite.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović podsetio je prilikom dodele ugovora na činjenicu da je i u prethodnom šestomesečnom periodu Pokrajinska vlada za gotovo svih 45 opština na teritoriji Vojvodine izdvojila 1.8 milijardi dinara.

On je dodao da je od ogromnog značaja i da očekuje od opština i institucija koje su danas dobile sredstva da budu odgovorne i efikasne u realizaciji projekata, kao i to da projekti treba da budu završeni do kraja godine da bi se već sledeće moglo krenuti u realizaciju novih.

Prema rečima Nedeljka Kovačevića, direktora Uprave za kapitalna ulaganja, sredstva su opredeljena dobrim projektima čiji je cilj smanjenje jaza između razvijenih i nerazvijenih opština u Vojvodini. Kovačević je dodao i da je Uprava za kapitalna ulaganja pouzdani partner lokalnim samupravama i pozvao lokalne samouprave da buduće projekte pripremaju pažljivo, kako bi se Vojvodina ravnomerno razvijala i kako bi se podjednako ulagalo u sve oblasti.

Izvor: vojvodina.gov.rs

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *