Uskoro rekonstrukcija Trga pobede i obnova fontane

171
0
SHARE

Lokalna sampuprava planira rekonstrukciju Trga pobede, odnosno prometnog prostora ispred zgrade Gradske uprave. Postojeća fontana biće uređena, a uz nju postavljene i nove klupe.

– U pitanju su građevinski i monterski radovi, odnosno zamena određenih elemenata, te izgled Trga pobede neće biti bitnije promenjen. Planirano je da se postupak za izbor najpovoljnijeg izvođača radova pokrene u prvom tromesečju, kaže član Gradskog veća zadužen za infrastrukturu.Vladimir Bajić.

Za rekonstrukciju Trga, Grad Vršac je izdvojio 35 miliona dinara, a osim toga novac je opredeljen i za rekonstrukciju same zgrade Gradske uprave – 1,5 miliona dinara.

Uređenje centra, kažu u gradskoj upravi, uvek je aktuelno, te je i odluka o ovogodišnjim ulaganjima nastavak realizacije lani započetog posla.

– Odluka o ovim investicijama je doneta na osnovu vizije i dugogodišnje težnje da Vršac održi imidž srednjoevropskog grada, gde kulturološki i prostorno pripada. Obnovom Trga pobede, dobija se kompletno uređen javni prostor u centru grada. Nakon završetka posla, imaćemo zaokruženu ambijentalnu celinu, koju čini niz trgova – Trg Svetog Teodora Vršačkog, Svetonikolajevska porta, Pozorišni trg, Svetosavski trg i Trg pobede, gde je zapravo fluktuacija domaćeg stanovništva i turista najveća, zaključuje Bajić.

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *