DEĐANSKI: Dosta!

317
0
SHARE

“Postigni uspeh – proći će uvrede” – Mihail Litvak

Ovaj tekst sam počeo da pišem kada sam se zakačio na mrežu i počeo da “surfujem”, da pregledam vesti i događaje. Iskočila mi je reklama, a nije Vuka Jeremića. Nisam znao šta da radim, da li da zovem policiju, da li da pokrenem protest i osnujem grupu građana “Ne davite Vuka” ili da se žalim ombudsmanu.

Tada sam shvatio da je ombudsman otišao da pokuša da bude Predsednik Srbije i da, ako hoću nekome da se žalim, to mora da bude Šule Šutanovac zvani Plazma. Onda sam shvatio da je to besmisleno, jer njega to interesuje onoliko koliko i Miškovića da li su deca Srbije gladna i da li mu kasirka radi ceo dan za 180 evra. Jedan sat na Šuletovoj ruci košta više nego što bilo koji prosečan Srbin može da zaradi za 20 godina života i teškog rada.

Hajde da malo stavimo sarkazam na stranu, ali zaista više nema smisla.

Preplavljeni smo na internetu reklamama o kandidatima opozicije koji će da nas usreće ako se samo dozovemo pameti i damo im poverenje. Cveće će procvetati u sred zime, sneg više neće padati, sunce će sijati stalno i imaćemo letovanje, zimovanje, nove automobile i stanove. Samo da im poverujemo i da glasamo za njih i njihov program. Da li se sećate istih obećanja pre 17 godina naših života koje su protraćili?

Onda pogledaš malo bolje i vidiš da programa nema. Da im je kampanja puna mržnje, ljutnje i prazne priče.

Vidimo da oni koji ih podržavaju nisu baš za primer. Ima tu pristojnih i pametnih ljudi, ali su nekako skrajnuti, šta će im. Oni koji ih promovišu i danas ruku za njih daju, to su isto radili pre toga za BoTu (Borisa Tadića) pa za Pajtića i Đilasa, pa za Čanka i Natašu Kandić. Strašno. Da li ćemo opet da im verujemo?

Na lokalu su to ljudi bez dana radnog staža sem u opštinskim firmama. “Elita” koja se godinama finansirala sa budžeta i sve što je uradila bilo je od našeg novca. Sada oni to opet vide kao plen i mrze sve one koji im taj plen uzimaju. Misle da im to pripada po rođenju. Oni su nas zadužili, jer su nekada davno lupali u šerpe. A posle su otimali i našu zemlju uništavali.

Dosta!

Puni para, bahati. Miljenici srpskih neprijatelja. Zadojeni mržnjom prema Srbiji.

Dosta!

Današnja vlast nije idealna. Ima ozbiljne mane. Ali radi na tome da nas izvuče sa dna gde su nas postavili ovi koji se nude kao alternativa. Vraća nam se ponos, jer se ne stidimo da kažemo da smo Srbi. Ne izvinjavamo se zbog toga. Današnja vlast se ne stidi da brani Srbe. Da ne prihvata da smo krivci za sve. Da obeleži datume stradanja Srba.

Ono što treba zameriti današnjoj vlasti jeste šesta kolona. Protiv pete smo naučili da se borimo. Da ih obeležimo i pokažemo ko su. Narod se gnuša od njih. Oni nemaju više nikakvu šansu. Problem je šesta kolona, tj oni koji su prebegli i infiltirirali se u redove pobednika, a nisu iskreni. Treba ih pratiti, treba ih kritikovati i opominjati.

One koji su dobri i iskreni treba sačuvati i dati im šansu da pomognu stvaranju bolje Srbije. Treba ih terati da rade isto kao što radi vrh države. Da privlače investicije, da grade puteve, da brinu o selima, da razvijaju turizam. Da grade spomenike i obeležavaju značajne datume. Da pomažu siromašnima i bolesnima. Samo uspesima ćemo pobediti.

A šta čujemo od onih koji se nude kao promena? Čujemo samo mržnju. Mrze Vučića. Mrze što se otvaraju nove fabrike i to kritikuju. Mrze što se prave putevi. Mrze što kupujemo migove od Rusije i što imamo dobre odnose sa Rusijom. Ali mrze i što imamo sa Nemačkom, Kinom, Amerikom. Oni jedostavno sve mrze.
Mržnja ne sme da pobedi. Snage prošlosti ne mogu i ne smeju da budu budućnost Srbije.

Dosta!

Ne smemo dozvoliti da se zbog ličnog nezadovoljstva na vlast vrate snage prošlosti. Ma koliko bili nezadovoljni. Ma koliko čak bili ljuti. Ne smemo zaboraviti ko su i kakvi su bili kada su bili vlast. Oholi, nadmeni a postali bogati.

Dosta je zabluda. Moramo stvoriti ozbiljnu državu na zdravim temeljima! Uz svako nezadovoljstvo koje imamo.

Internet manijaci koji ne smeju među narod ne mogu biti alterntiva. Oni su prošlost. Budućnost se stvara za nas, ali pre svega za našu decu. Naša žrtva je važna. Nema više iluzija.

Građani Srbije su toga svesni i neće dozvoliti da budemo poraženi. Novi poraz bi bio za nas propast.
Uspehom protiv mržnje. Ma koliko bilo teško.

Zbog dece, ostavimo ružnu prošlost tamo gde joj je mesto. Na smetlištu istorije.

Autor: Stevica Deđanski

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *