Beli Preletačević, u Vršcu sakupio potpise

292
0
SHARE

Kako javlja portal „Pravda“ Preletačević je baš u Vršcu završio sakupljanje potrebnih 10,000 potpisa za kandidaturu za predsednika Srbije. Dobronamerni šaljivdžija ili psihološka operacija za rušenje vlade?

Kako se navodi, baš kod nas u Vršcu je završeno sa prikupljanjem dovoljnog broja potpisa za kandidaturu za izbore predsednika republike.

Ko je Beli Preletačević?

„Ljubiša Preletačević Beli“ je alter ego komičara Luke Maksimovića. Portal „Teleprompter“ kaže:
– „Komičar Luka Maksimović, u javnosti poznatiji kao Beli Preletačević, na prvi pogled liči na genijalnog dečka koji je osmislio šaljiv način za borbu protiv aktuelne vladajuće strukture. Nestašni dečko iz Mladenovca je sve osim genijalan. Njegov lik Beli Preletačević osmišljen je po uzoru na knjigu Srđe Popovića, vođe “Otpora”.
Luka Maksimović do pre godinu dana bio je obični dečko iz Mladenovca koji je uživao u svojoj mladosti – zajebavao se sa svojim društvom, išao na more, napijao se u kafanama, muvao devojke…
Međutim, pre godinu dana isplivao je na srpskoj političkoj sceni kao Beli Preletačević – satirični lik srpske političke scene.

Osvojio je 20% glasova na lokalnim izborima u Mladenovcu i sada prikuplja potpise za predsedničku kandidaturu.
Javnost na društvenim mrežema je odušeljena. Svi volimo Preletačevića i njegovu stranku “Sarmu probo nisi”.
Genijalan dečko. Odakle mu ideja i inspiracija?

Ako se vratimo samo nekoliko godina unazad, Maksimović je bio obični klinac iz Mladenovca bez posebnih ambicija, ali je imao smisla za humor. Njegove fotografije iz srednje škole ukazuju na to da je bio zajebant i šaljivdžija.“
Dalje se navodi da mu je inspiracija bio govor na TED konvenciji koji je održao Srdja Popović, kojeg možemo nazvati kardinalom Rišeljeom dirigovanih obaranja vlasti po svetu, i jednim od idejnih tvoraca „Otpora“ koji je naveo da su „meki“ načini rušenja daleko delotvorniji, poput psiholoških operacija, baziranih na potcenjivanju, podsmehu prema vlasti.

Izvor: vrsaconline.com

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *