Vršački carinici zaplenili suplemente

264
0
SHARE

Prilikom ulazne kontrole na graničnom prelazu Vatin, u kabini kamiona domaćih registarskih oznaka, pronađeno 26 kutija sa po 20 kapsula suplemanta „Sigumir A4“. Kamion natovaren građom je detaljno pregledan i tom prilikom su u kaseti iznad volana u kabini pronađeni neprijavljeni suplementi.

Carinski službenici su 13. i 14. marta i na graničnim prelazima Gradina i na carinskom punktu Merdare zaplenili veću količinu lekova, suplemenata i steroida.

Na carinskom punktu Merdare 13. marta 2017. godine zaplenjeno je 500 tableta leka „Alprax“, koji sadrži psihoaktivne supstance. Deset kutija ovog leka sa po 50 tableta carinici su pronašli prilikom detaljne kontrole autobusa kosovskih registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Prizren-Beč.

Prethodno su i vozač i putnici rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu. Sakriveni lekovi pronađeni su u prostoru za ručni prtljag iznad drugog para sedišta u autobusu. Kako ovaj lek sadrži psihoaktivnu materiju i spada u grupu droga i psihoaktivnih supstanci, dalju nadležnost u ovom slučaju preuzela je policija.

Istog dana je prilikom ulazne kontrole na graničnom prelazu Vatin, u kabini kamiona domaćih registarskih oznaka, pronađeno 26 kutija sa po 20 kapsula suplemanta „Sigumir A4“. Kamion natovaren građom je detaljno pregledan i tom prilikom su u kaseti iznad volana u kabini pronađeni neprijavljeni suplementi.

Na graničnom prelazu Gradina je 14. marta 2017. godine, takođe na ulazu u zemlju, detaljno pregledan automobil „BMW X5“ bugarskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica bugarskih državljana. Oni su na granični prelaz došli trakom obeleženom zelenim semaforom, rezervisanom za putnike koji nemaju ništa za carinjenje, što su i rekli u razgovoru sa carinikom, tvrdeći da idu privatnim poslom do Beograda.

Prilikom pregleda vozila, u torbi koja se nalazila u prtljažniku pronađeno je 40 pen uložaka leka „Gentropin“ belgijskog porekla. Naknadnom proverom utvrđeno je da se radi o leku koji se koristi u terapiji kod dece sa urođenim ili stečenim deficitom hormona rasta, kao i da se ovaj lek nalazi na pozitivnoj listi RFZO, ali da je njegov uvoz strogo kontrolisan i da se izdaje isključivo na lekarski recept endokrinologa, jer je uočeno mnogo zloupotreba od strane bodibildera.

U torbi drugog putnika, pronađeno je 10 kutija sa ukupno 300 tableta steroida „Anadrol Depot“ od 50 mg.

Pored neprijavljenih lekova i steroida, u ovom slučaju je zadržan i automobil, jer vrednost krijumčarene robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila.

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *