JOŠ JEDAN TOTALNI FIJASKO PROTESTA U PANČEVU I VRŠCU uz pokušaj obračuna sa političkim neistomišljenicima (FOTO)

524
0
SHARE

Večerašnje “spontano” okupljanje u Pančevu i Vršcu, uprkos pompeznim najavama, doživelo je totalni fijasko uz ponovni pokušaj obračuna sa političkim neistomišljenicima.

U Pančevu i Vršcu ulice su bile bukvalno puste, a nekolicina njih koja se okupila iskoristila je još jednom priliku da iskaže svoj odnos prema demokratiji i političkim neistomišljenicima.

U Vršcu je pokušan da se sprovede isti scenario poput onog u Pančevu kada su vandali u agresivnom pohodu napali prostorije gradskog odbora SNS. U rušilačkom naletu lupali su na vrata, a onda pokušali ista da razvale i uđu unutra. Pre toga pocepali su istaknuta stranačka obeležja SNS-a.

Večeras je nekolicina demostranata pokušala da to sprovede i u Vršcu udarajući na vrata GO SNS i cepanjem stranačkih obeležja.

U Pančevu su se “spontano” okupljeni obrušili na starijeg čoveka koji je izražavao suprotan stav od njihovog. Naime, stariji čovek ogrnut srpskom zastavom i porukom podrške Aleksandru Vučiću našao se na meti demonstranata. U jednom trenutku mu je i oteta zastava.

Prethodnih dana na protestima koji se održavaju u Beogradu, ali i u Pančevu i Vršcu primećeni su i predstavnici pojedinih političkih partija. U Pančevu, Smiljana Glamočanin Varga iz Srpske radikalne stranke i Marinika Tepić, jedna od najbližih saradnica Saše Jankovića.

U Vršcu Dragana Rakić i Tatjana Vešović iz DS takođe bliske Saši Jankoviću. Da apsurd bude veći ove tri tzv. aktivistkinje za demokratiju i pravičnost zauzimaju centralno mesto u “studentskim protestima” iako su se o mlade ljude u prethodnom period ogrešile.

Da podsetimo, za Mariniku Tepić vezuju se brojne afere za nenamensko trošenje novca građana Srbije, dok je obavljala funkciju pokrajinskog sekretara za sport.

– Prethodno rukovodstvo nam je ostavilo praznu kasu, a da nije isplatilo ni nagrade najuspešnijim mladim sportistima, ali je zato isplaćivalo novac klubovima koji igraju u „beton ligama“, izjavio je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez nakon promene vlasti u Vojvodini.

S druge strane, Tatjani Vešović i Dragani Rakić, funkcionerkama DS, nije smetalo kada je nenamenski trošen novac kancelarije za mlade dok je ova stranka bila na vlasti u Vršcu, zbog čega je ona šest godina bila van funkcije.

Naime, tada su isplaćivani besnosnovni honorari različitim DS edukatorima te novca za opremanje kancelarije i afirmaciju ideje mladih nije bilo.

Izvor: Južni Banat

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *