Nešto novo, drugačije i prvi put u Vršcu – “Ambient music night” u kafe baru “Vélo”

280
0
SHARE

Grupa Istanbul Night, nastupiće u kafe baru “Vélo” u četvrtak, 13. aprila sa početkom od 21 sat.

– Odlučili smo da obradujemo Vrščane nečim novim i dugačijim, a to je svakako muzika u izvođenju muzičkog sastava “Istanbul night” iz Zrenjanina, i veče koje smo simbolično nazvali “Ambient music night”. Pozivamo sve ljubitelje ovog nadasve neobičnog i po mnogo čemu čarobnog zvuka, da dođu u kafe bar “Vélo” (Gavrila Principa 6) , kažu organizatori.

Zrenjaninska grupa “Istanbul night” koju čine: Roni Beraha – violončelo, Aleksandar Lipovan – gitara i Vladimir Coka Stojković – perkusije, postoji kao trio od 2013 godine.

Grupa se bavi svetskom muzikom, muzikom ambijenta, transa i obradama Sefardskih pesama.

Nastupali su na festivalima: Todo mundo – Dom omladine Beograda, Budapest Ritmo-Mupa, Etnofest-Palić, Ethnocom-Pančevo, Korzofest-Zrenjanin, Terra Acustica-Kikinda.
Takođe imali su i samostalne koncerte u sali Amerikana u Domu omladine Beograd, u emisiji M ključ u studiju M u Novom Sadu, u muzeju Bačka Topola, u Etno kući u Grockoj, klubu Zeleno zvono u Zrenjaninu.

Grupa Istanbul Night, 2016. godine snimaila je i svoj prvi album pod nazivom ” Istanbul night modes and impressions on sufi and Sefardic songs”. Prva promocija je bila u emisiji radio Beograda Disco 3000, zatim u klubu Bassic u Zrenjaninu i Jevrejskoj opštini Beograd. Takodje njihov snimak Sufi preludijum je na kompilaciji World music Serbia prezentovan na Womex sajmu u Budimpešti 2015.

Poslušajte – Istanbul Night E Satie Gnossien Serbia 2013:

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *