Ubedljiva pobeda Vučića u Južnom Banatu

297
0
SHARE

Kandidat za predsednika Republike Srbije Aleksandar Vučić, sa 71.6 odsto osvojenih glasova, ostvario je više nego ubedljivu pobedu na ponovljenim predsedničkim izborima, na osam izbornih mesta u Srbiji. Njegovi politički protivnici imali su duplo manje glasova nego 2. aprila.

Najveću dominaciju Aleksandar Vučić je ostvario u Južnom Banatu. U Pančevu, gde je bila najveća izlaznost, predsednik SNS osvojio je 77.72 odsto glasova, a u Vršcu 74 odsto.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić održao je sinoć vanrednu konferenciju za novinare povodom rezultata na ponovljenim izborima.

– Želeo bih da vas obavestim da je večeras ponovljeno glasanje na 8 biračkih mesta. S obzirom da smo 2. aprila osvojili 53.84 odsto glasova, danas nakon 9 dana kasnije osvojili smo, iako su nas osporavali i organizovali proteste i najteže medijske hajke čak 71.66 odsto, objavio je Vučić.

– Želim da kažem veliko hvala građanima Srbije, ljudima koji nisu dozvolili da bude ukradena njihova volja. Ljudi su ovim poslali jasnu poruku – hoćemo da radimo, hoćemo stabilnost i mir i nećemo da dozvolimo rušenje naše zemlje, poručio je Vučić.

On je istakao da su njegovi protivnici imali dvostruko manje glasova nego na izborima 2. aprila.
Prema njegovim rečima, ovo je nauk za one koji misle da bolje od naroda znaju šta je njihova volja.

– Tiha i dobra pristojna većina nikome neće dozvoliti da ugrozi izbornu volju. Svaki put moram da pokažem istu priču, ali svaki put im pokažemo šta je izborna volja građana, rekao je Vučić.

On je rekao da je sa političkim protivnicima spreman da razgovara o svemu.

– Ajde da razgovaramo o zakonu o radu… O obrazovanju. To je naša ključna tema. Uvek sam otvoren da razgovaramo, i biću otvoren za razgovor kao predsednik, podvukao je Vučić, ali je istakao da neće da razgovara “jezikom ucena”.

– Sa mnom se tako ne razgovara. To da ucenjujete i pretite, pogrešnog ste čoveka našli, naveo je Vučić.

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *