Najbolji plesni festival na Balkanu održava se u Vršcu

192
0
SHARE

Centar Milenijum, u nedelju 23 aprila biće domaćin najboljeg plesnog festivala na Balkanu “Vršac Grand Prix 2017”.

Svečano otvaranje Festivala zakazano je na glavnoj bini (hala Centra Milenijum) sa početkom od 17:30 časova.

Festival će trajati celog dana, a plesaće se paralelno na dve bine – jedna će biti u hali Centra Milenijum, a druga u Kongresnoj dvorani. Posebno atraktivan biće Break Dance Battle. Više o samom Festivalu, sudijama, predavačima, nagradama i učesnicima možete saznati i naFejsbuk stranici Balkan Dance Oportunity.

Plesni festival “Vršac Grand Prix 2017” već jedanaest godina zauzima visoko mesto na listi najboljih plesnih dešavanja na Balkanu, te zbog ove manifestacije naš grad svake godine poseti više od 2500 plesača i plesačica.

Festival će i ove godine zadržati međunarodni karakter, međutim po prvi put će učestvovati i svi vršački plesni klubovi, odnosno više od 300 domaćih plesača i plesačica.

– Ove godine očekujemo 3000 plesača sa preko 500 koreografija. Ipak, ono što je meni posebno bitno jeste da će konačno svi vršački plesači nastupiti pred domaćom publikom. Mnogo mi znači što dugogodišnji rad podržavaju i prepoznaju kolege iz našeg grada. Takođe, to mnogo govori o samom plesu u Vršcu. Nikada nismo imali više plesnih klubova, a time i talentovanih plesača, imamo jedan od najvećih plesnih Festivala u zemlji… Možda ćemo uskoro svi zajedno postići to da naš grad postane prepoznatljiv kao grad plesa, ako već i nije tako“, kaže umetnička direktorka festivala Vršac Grand Prix Olgica Jovanović.

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *