Nanogica za nasilje u porodici

325
0
SHARE

Slobodan Ristić (25) osuđen je na tri meseca kućnog zatvora zbog nezapamćenog mučenja i zlostavljanja nevenčane supruge i majke svog maloletnog deteta

Osnovni sud u Vršcu izrekao je presudu Slobodanu Ristiću (25) , koji je pre više od mesec dana pretukao i zlostavljao suprugu Andrijanu Lukić (19), a kojom je kažnjen sa tri meseca kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom, saznaje Kurir.

– Ristić je pušten iz pritvora i nema zabranu prilaska nevenčanoj supruzi Andrijani Lukić. Ona je aktivno učestvovala u postupku i zabrana prilaska nije postojala kao moguća opcija nijednog trenutka – rečeno nam je u sudu.

Obrazloženje presude

Oni su dodali da je Ristić osuđen zbog krivičnog dela nasilja u porodici.

– Vanbračna zajednica između Lukićeve i Ristića je raskinuta i ona je nastavila da živi kod svojih roditelja u selu Banatska Palanka – kaže izvor Kurira upućen u odnose među bivšim supružnicima.

Podsetimo, Lukićeva je u ispovesti za Kurir ispričala da je dve godine trpela zlostavljanje nevenčanog supruga. Njoj su tada konstatovane povrede starije od mesec dana.

– Nije mi dao da idem u toalet, već u nošu, koju je držao u sobi. Ubo me je šipkom u nogu, ta rana se čak i zagnojila. Isekao me je po ruci i terao da kažem da sam sekla vene. Nije mi davao da jedem, pričao je da mi ne treba hrana. Sav novac koji sam dobijala za dete on mi je uzimao. Nisam smela da koristim ni mobilni telefon ni kompjuter – tvrdila je uplakana Andrijana.

Ristići branili sina

Porodica Ristić, međutim, negirala je optužbe svoje bivše snaje i navela da je ona sve to ispričala iz pakosti.

– Naš sin je greškom uhapšen! On i Andrijana su možda imali nekih nesuglasica, ali su to sve napravile njena majka i babe. One su zavračale našeg Slobu. Ona je lupala pločice po kući, a Sloba je rekao da ne zna više šta će s njom – ispričali su Ristići.

Andrijana Lukić: NE BIH MU SE VIŠE VRATILA

Andrijana Lukić kaže da nije zadovoljna presudom, ali da smatra da je i sam boravak u pritvoru uticao na njenog bivšeg supruga da se promeni i bolje ponaša.

– Mislim da će ga ova kazna, iako mala, opametiti. Razgovarala sam s njim u vezi sa viđanjem deteta jer je dobio pravo da je viđa utorkom i četvrtkom. Tada mu onosim dete u parkić u Banatskoj Palanci, gde oni provode dva sata. Ne napada me više, nemamo nikakav kontakt. Nikada se više ne bih vratila Slobodanu – ispričala nam je Lukićeva i dodala da je nakon zlostavljanja dobila neophodnu stručnu pomoć.

Izvor: kurir.rs

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *