Predavanje “Na matursko veče bez automobila” okupilo brojne đake

229
0
SHARE

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja grada Vršca organizovala je školski čas maturantima na temu “Na matursko veče bez automobila”.

Podaci o velikom udelu mladih u saobraćajnim nezgodama i potrebi da se o tome stalno priča i upozorava na rizike, razlog je što drugu godinu za redom Savez paraplegičara i kvadriplegičara u saradnji sa Agencijom za saobraćaja sprovodi projekat “Još uvek vozim”.

Ovoga puta, uoči matruskih svečanosti, zajedno su se našli u vršačkoj Gimnaziji i na školskom času na temu “Na matursko veče bez automobila”.

– Cilj održavanja ovog časa je da se uputi poruka i apel maturantima da na matursko veče ne idu svojim automobilima, kao i da ne voze pod dejstvom alkohola. Ovakvi časovi su važni jer je bilo govora I o uticaju alkohola na vožnju i drugih faktora rizika. Roditelji maturanata moraju naročito da vode računa o bezbednosti svoje dece u vreme maturskih svečanosti I na taj način pomognu da se izbegnu bilo kakve neprijatnosti u sobraćaju. Pozivamo I taksi udruženja I taksi vozače da smanje cene svojih usloga kako bi ih koristilo što više maturanata, istakao je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vršca Miloš Vasić.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Marijana Golomejić pozdravila je đake, i istakla važnost bezbednosti maturanata u saobraćaju.Takođe, ona se zahvalila direktorki Gimnazije, Tamari Pešić na dobroj organizaciji časa.

– Svaki četvrti poginuli u Srbiji je mlađa osoba, a svaka treća povređena je takođe mlađa osoba. I to je vrlo zabrinjavajuće. U Srbiji godišnje u saobraćajnim nezgodama pogine 600 osoba što znači da 150 jesu mladi. Zato svim vozačima, a posebno mladima stalno treba skretati pažnju na bezbedno ponašanje u saobračaju. To je i cilj projata „Još uvek vozim” u okviru kojeg je iskustva učesnika u saobraćaju čulo preko 12000 mladih, aciljna grupa su oni između 17 i 18 godina, kaže Branko Stamatović iz Agencije za bezbednost saobraćaja

U akciju je uključena i saobraćajna policija koja će, kako je rečeno, u vreme maturskih svečanosti i drugih okupljanja mladih biti dodatno prisutna na saobraćajnicama.

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *