OVO JE PRVI PUT U JAVNOSTI! Direktor Drugog oktobra izneo ŠOKANTNE podatke o malverzacijama, korupcija PROCURELA na videlo! (VIDEO)

439
0
SHARE

Direktor JKP Drugog oktobra iz Vršca Nebojša Perić, koji je tu dužnost preuzeo u novembru prošle godine, izneo je po prvi put u javnosti šokantne podatke i činjenice o poslovanju preduzeća u prethodnim godinama.

U pitanju su malverzacije koje su nezabeležene u poslovanju bilo kog JP u Srbiji. Preduzeće na čijem čelu se 25 godina nalazio Ljubisav Šljivić kadar SPS, koji je i hapšen zbog zloupotrebe službenog položaja, kršeći zakon nikada nije za vreme njegovog mandata raspisalo ni jednu javnu nabavku. Vrščani su godinama plaćali i iz svog džepa finansirali raznorazne komunalne sadržaje preduzeća neuspele „poslovne“ vratolomije Ljubisava Šljivića, pivaru, restorane, fabriku pelata…

Za to vreme nivo komunalnih usluga koja je i osnovna delatnost preduzeća bio je najniži u Srbiji. Vršac je jedini grad u Srbiji u kome se smeće i dan danas u 21 veku odvozi traktorima, Tri meseca nakon dolaska u firmu Perića panično zovu iz jedne komercijalne banke i podsećaju da još uvek nije uzeo kredit za održavanje likvidnosti preduzeća i da je vreme da to uradi pošto je Šljivić uveo to kao redovnu praksu u poslovanje.

Uvidom u dokumentaciju dolazi se do šokantnih podataka da su za preduzeće decenijama izdvajane enormne sume novca iz budžeta Vršca a kao pride tome svake godine uzimani višemilionski krediti kod banaka.

U okviru tačke 19 sednice Skupštine Vršca koja se ticala donošenje rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Drugi oktobar“ Vršac za 2017., predstavnici opozicije Dragana Rakić (DS), Biljana Jeličić (DJB) i nezavisni odbornik Dragica Stanojlović, postavili su za govornicom sijaset pitanja vezanih za organizacionu i kadrovsku politiku preduzeća, finansijske tokove, imovinske odnose, planove za budućnost.

Nakon izlaganja opozicije, odbornik SNS Nenad Baroš pozvao je direktora JKP Drugi Oktobar, Nebojšu Perića da ne naseda na provokacije opozicionih odbornika koji na ovaj način žele samo da pribave jeftine političke poene. U toj nameri svakako nisu uspeli, jer je VD direktora Nebojša Perić u svom izlaganju izneo činjenično stanje, nikada ranije objavljene precizne podatke o poslovanju preduzeća, kadrovskoj politici, transformacijama u prošlosti, imovinskom stanju kao i plan poslovanja JKP u budućnosti.

Tokom Perićevog izlaganja u skupštinskoj sali vladala je mrtva tišina, odbornici, mediji i građani, prvi put su imali prilike da čuju šta se zapravo godinama dešavalo iza zidina tog bastiona, što je opozicione odbornike ostavilo potpuno neme dok je kod ostalih izazvalo gromoglasan aplauz.

Izvor: Južni Banat

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *