CRVENI KRST I GU VRŠCA U HUMANOJ AKCIJI: Siromašni mališani iz Vršca idu na letovanje!

154
0
SHARE

Zahvaljujući Crvenom Krstu Srbije i gradskoj upravi Vršca, 25 mališana iz najsiromašnijih i najugroženijih porodica imaće priliku da prvi put odu na letovanje, koje finansira Ministarstvo rada, socijalne politike i zapošljavanja. Vršačka gradska uprava decu je opremila svim stvarima neophodnim za letovanje.

Natalija Ćirić došla je da sina prvi put isprati na letovanje. Kaže da se ne zna ko je više uzbuđen- da li ona ili dete:

–Ovo je prvi put da sin ide na more. Svi smo srećni, ne znam da li više on ili ja. Ima sve što je potrebno a najvažnije je da se on pojavi tamo, da vidi kako more izgleda, da se kupa i da se druži. Ovo je veliki doživljaj za njega i jako je lepo od Crvenog Krsta i grada Vršca što su to organizovali i što su priuštili to svoj ovoj deci. Nemamo sredstava i dete sigurno ne bi otišlo na more da nije ove akcije – kaže ona.

Deca će boraviti u odmaralištu Crvenog Krsta u Baošićima u Crnoj Gori. Uz nadzor i brigu vaspitača koji putuje sa njima, obezbeđeni su im različiti sadržaji, program, obilasci i šetnje, koje će sprovoditi volonteri Crvenog Krsta.

-Mi smo odabarali dvadeset petoro dece, a kriterijum je bio da to budu deca iz socijalno ugroženih porodica, deca iz programa narodne kuhinje a naročito ona koju odgajaju samohrani roditelji. To su deca koja će prvi put otići na more. Verujte da roditelji ove dece nemaju sredstava da mališanima plate ni autobusku kartu do Bele Crkve, kako bi otišli na kupanje a o ovakvom putovanju ne bi bilo ni reči da nije Crvenog Krsta i gradske uprave. Ovo će za njih biti oporavak, odmor, nadam se da će uživati- kaže Boško Mitrašinović, generalni sekretar Crvenog Krsta u Vršcu.

A kako bi mališanim i put i odmor bili što prijatniji pobrinula se gradska uprava u Vršcu.

-Ovo je još jedna akcija Crvenog Krsta koju je grad podržao. i do sada smo pratili aktivnosti Crvenog krsta pa smo uzeli učešće i u ovoj poslednjoj akciji, koja je zaista divna. Obezbedili smo određena sredstva kako bi podržali akciju i obezbedili mališanima da odu na more. Nadam se da će se lepo provesti na odmoru, mi smo došli da ih ispratimo i poželimo srećan put i prijatan odmor. Nadam se da smo im spakovali i obezbedili sve ono što im je neophodno, prvo za put a onda i za boravak tamo.Za svako dete napravili smo pakete koji sadrže sve ono što im je na moru neophodno- od lanč paketa,grickalica i slatkiša do kompletne kozmetike i zaštite od sunca, peškira za plažu i drugo.Mi ćemo se i ubuduće truditi da podržimo svaku akciju Crvenog Krsta a naročito one koje su usmerene na unapređenje položaja dece iz socijalno ugroženih porodica- istakla je ovom prilikom gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Izvor: Južni Banat

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *