Predstava za decu “Snovi jedne ovčice” sutra na Gradskom trgu

207
0
SHARE

Predstava za decu “Snovi jedne ovčice” zakazana je za nedelju 13. avgust, sa početkom od 19 časova u Muzičkom paviljonu na Gradskom trgu.

Predstava “Snovi jedne ovčice” rađena je po motivima pripovetke Ive Andrića Aska i Vuk. Simbolizuje borbu umetnosti kao pozitivnog stvaralaštva, uz pomoć igre, protiv negativnih osobina. Aska je neobična i vesela ovčica koja na strmim livadama vežba svoje baletske koreografije ne sluteći da će je balet, veština i dar koji poseduje, spasiti od gladnog Vuka.

Pretvarajući se da je on dobronamerni meda Vuk nesvesno postaje opčinjen njenom igrom i lepotom. Skrhan što je u svom čoporu neprihvaćen, jer nije zao kao njegova braća vukovi, on, rešen da se promeni,odlučuje da donese plen, naivnu Asku, kao dokaz svoje promene čoporu kako bi ga oni prihvatili. U tome ga ometa Askina lepota i Askin dar za igru kao i njene divne osobine koje ga potpuno oplemenjuju.

Ona mu pokazuje da je pravi prijatelj i drugarica, uči ga da broji i da pleše. Kroz niz igrica, imitacija i pošalica, on potpuno zaboravlja svoju prvobitnu nameru da naudi Aski. Predstava simbolizuje borbu lošeg i dobrog kroz umetnost.

U predstavi igraju: Biljana Mitrović i Dejan Stojaković. Režija: Igor Damnjanović. Scenografija: Tanja Žiropađa. Kostim: Ljiljana Ružić. Naslovna ilustracija: Dušan Duca Gadjanski.

Predstava se igra u okviru programa Vršačko kulturno leto.

U slučaju kiše predstava će biti odigrana u sali bioskopa Kulturnog centra Vršac

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *