Veliki požar nadomak Vršca

216
0
SHARE

Kako nezvanično saznaje redakcija portala eVršac, nedaleko od naselja Vršački Ritovi izbio je požar velikih razmera, a ekipe Vatrogasno spasilačke jedinice Vršac su na terenu.

U pitanju su oranice odnosno njive.

Da podsetimo, na području Vršca tokom jula i u prvim danima avgusta, registrovano je 65 požara, o kojih je čak 55 bilo na otvorenom prostoru, i to uglavnom na obradivim površinama.

Najveći broj požara izazvan je spaljivanjem suve trave, granja i strnjike na njivama.

Nadležni iz Ministarstva unutrašnjih poslova i ove godine apeluju na građane da to ne rade, jer vatra vrlo brzo može da zahvati useve, voćnjake pa i poljoprivredna domaćinstva.

U Vatrogasnoj službi apeluju na poljoprivredne proizvođače da nikako ne pale ostatke na njivama, jer je u velikom broju slučajeva upravo to bio uzrok požara, kao i da u slučaju uočavanja požara, o tome obaveste Vatrogasnu spasilačku jedinica na telefon 839-537 i 831-745.

Takođe, odredbama člana 47. Zakona o šumama zabranjeno paljenje otvorene vatre u šumi i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, na udaljenosti manjoj od 200 metara od ruba šume, izuzev na mestu koje je samo za tu namenu određeno, uređeno i vidno obeleženo.

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *