DANCE LIKE A DIVA: Plesni seminar u nedelju u Vršcu

423
0
SHARE

Plesni seminar Dance like a DIVA održaće se u nedelju, 20. avgusta, u sali Fitnes studija 8, sa početkom od 19 časova. Godine i iskustvo nisu bitni, seminar se preporučuje svima zainteresovanima, bez obzira na plesne mogućnosti i plesno iskustvo, od početnika (beginner) do igrača na naprednom nivou (advanced).

Dance like a Diva kombinuje jedne od najnovijih smerova plesne tehnike, energične, dinamične, zabavne, moderne i nove pravce jazz dance –a: street jazz/urban/mtv/commercial plesove.

Street jazz/urban/mtv/commercial kombinuje pokrete urbanog, street plesa, hip hop-a, latino plesa i jazz tehniku u zavisnosti od koreografije i muzike. Street pokreti daju jazz tehnici veoma moderan i fanki stil. Karakterističan je po oštrini i odsečnosti pokreta, oštrim, brzim i energičnim izolacijama i okretima tela. Nastao je u svrhu povećanja kvaliteta scenskih nastupa pevača. Zastupljen je u modernim spotovima poznatih pevača. Igra se uglavnom na modernu, MTV muziku.
Može se plesati i u štiklama!

Seminar je namenjen energičnim, dinamičnim osobama, koje žele da se zabave, oslobode i nadograde svoj plesni stil. Godine i iskustvo nisu bitni, workshop se preporučuje svima, bez obzira na plesne mogućnosti i plesno iskustvo, od početnika (beginner) do igrača na naprednom nivou (advanced). Seminar počinje zagrevanjem (uz ritam i plesne pokrete) i istezanjem. Nastavlja se sa osnovama jazz tehnike i prelazi u određenu rutinu, odnosno koreografiju. Workshop će biti organizovan tako da se grupa transformise u jednu urbanu trupu, koja radi zajedno u pravcu stvaranja umetničkog, plesnog dela, koje se može izvoditi na sceni, s ciljem da se stekne iskustvo u scenskom izvođenju, kao i da se zabavi i rekreira.

Cena seminara je 800 din po osobi, a prijava se vrši slanjem imena i prezimena na neki od mejlova: marinaaranitovic@yahoo.com ili balkan.dance.opportunity@gmail.com. Više informacija, zainteresovani mogu dobiti i na brojeve: 060/ 33 80 562 – Marina i 063/11 19 007 – Olja.

O predavaču:

Marina Aranitović pleše od četvrte godine, a duže od deset godina je trener i koreograf plesnih stilova: street jazz/urban/commercial, hip hop i jazz dance. Za to vreme pohađala je seminare i plesne konvencije sa poznatim predavačima i koreografima iz celog sveta. Unapređujući i nadograđujući svoje plesno znanje, počinje da eksperimentiše sa različitim formama plesa gradeći svoj stil, koji se uglavnom bazira na jazz tehnici i street stilovima plesa. Sa plesnim klubom iz Zrenjanina osvajala je mnoštvo medalja na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Kao međunarodni sudija, sudila je na državnim prvenstvima Nemačke, Austrije i Srbije, kao i na međunarodnim i evropskim takmičenjima.

Izvor: Južni Banat

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *