Radnici Hemofarma pomogli roditeljske kuće

232
0
SHARE

Zaposleni u kompaniji Hemofarm, u okviru humanitarne akcije Hemofarm fondacije, prikupili su u julu više od dve tone konzervirane hrane i higijenskih sredstava za roditeljske kuće, koje je osnovalo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Radnici Hemofarma zaposleni u Vršcu, Šapcu, Beogradu, Starim Banovcima, Dubovcu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, u periodu od 11. do 31. jula, prikupljali su hranu, sredstva za dezinfekciju prostora i ličnu higijenu.

Kako je saopšteno, na taj način su obezbedili značajnu pomoć za roditeljske kuće u kojima NURDOR pruža, ne samo besplatan smeštaj, već i savetodavne, terapijske i socijalno edukativne usluge malim pacijentima i njihovim porodicama.

Ovom donacijom Hemofarma obezbeđeno je dovoljno sredstava za održavanje higijene roditeljskih kuća za celu godinu. U saopštenju se podseća da je ovo još jedna akcija kojom zaposleni Hemofarma, posredstvom svoje fondacije, sprovode misiju kompanije – brigu o zdravlju ljudi.

Hemofarm fondacija pokrenula je akciju pomoći roditeljskim kućama, objašnjava se u saopštenju, imajući u vidu neumoljivu statistiku po kojoj svakog dana jedno dete oboli od raka, a svake nedelje jedno dete premine od raka.

Kako obolela deca koja terapiju primaju ambulantno nemaju obezbeđen stacionirani smeštaj, kao jedno od najboljih rešenja za njihov smeštaj pokazale su se upravo roditeljske kuće.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka ima pet takvih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, čije redovno funkcionisanje u najvećoj meri zavisi od podrške donatorske zajednice.

Kompanija Hemofarm zahvaljuje zaposlenima na humanosti koju pokazuju svakom prilikom i bez zadrške, navodi se na kraju saopštenja.

Izvor: FoNet

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *