Dom zdravlja Vršac dobio akreditaciju na sedam godina

1303
0
SHARE

Dom zdravlja Vršac je kao ustanova primarne zdravstvene zaštite, na osnovu Zakona o zdravstvenoj zaštiti Republike Srbije, dobio Sertifikat o akreditaciji na period od sedam godina (od avgusta 2017. do avgusta 2024. godine).

Akreditacija zdravstvenih ustanova predstavlja jedan od načina za unapređenje kvaliteta, efikasnosti i efikasnosti rada zdravstvenih ustanova, uključujući njihovu strukturu, procese i ishode.

– Sertifikat na sedam godina ustanova može dobiti ukoliko je ostvareno više od 71% pa do 100% ocena 4 i 5. Dom zdravlja Vršac ostvario je više od 90%. Mi smo u period od tri godine uspeli da uradimo sve što je bilo neophodno da bismo zgradu, koja je zidana šezdesetih godina prošlog veka, prilagodili novim propisima i zahtevima. To je bio zahtevan zadatak koji je uključivao izgradnju kosih rampi prilaza, ugradnju lifta i mnoge druge građevinske poslove. ja sam jako ponosna na sve što je kolektiv Doma zdravlja uradio i ponosna da sertifikat koji smo dobili, kaže direktorka dr Rodika Petku.

Ovo je druga akreditacija vršačkog Doma zdravlja (prethodna je bila na period od tri godine).

Akreditacija pomaže organizacijama zdravstvene zaštite da otkriju sopstvene prednosti i mogućnosti napretka, a ujedno i da bolje razumeju ciljeve i složenost svog poslovanja. Kada to uvide, organizacije mogu da se posvete kratkoročnim i dugoročnim planovima za poboljšanje rezultata rada i počnu sa korišćenjem raspoloživih resursa na najefikasniji mogući način.

Na putu poboljšanja uslova i usluga vršački Dom zdravlja, imao je podršku Grada Vršca.

– Mi smo, kao lokalna samouprava, podržali celokupan posao akreditacije i finansirali ga sa sredstvima u visini od oko 680.000 dinara, u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga primarne zdravstvene zaštite. Sertifikat o akreditaciji zdravstvene ustanove izdaje se na određeni period, a najduže na period od sedam godina. S obzirm na to da je Akreditacija na period od sedam godina je najviši mogući period koji ustanova može steći akreditacijom, svi mi, i Grad i zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kao i pacijenti možemo da budemo zadovoljni, i da gledamo da ovaj nivo zadržimo i nadalje, rekla je između ostalog, članica Gradskog veća Tatjana Nikolić.

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *