Pokrajinski konkurs namenjen mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima

408
0
SHARE

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima koji svoju delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije za subvencionisanje troškova nabavke repromaterijala.

Cilj dodele bespovratnih sredstava jeste podrška privrednih subjekata koji svoju delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije, kao bitnog segmenta razvoja ukupne privrede i preduzetništva u AP Vojvodini.

NAMENA SREDSTAVA

Sredstva se odobravaju po principu refundacije i subvencije, a namenjena su za troškova nabavke repromaterijala.

U slučaju refundacije troškova nabavke repromaterijala sredstva će se odobravati na osnovu dostavljenog računa-otpremnice, ugovora-otpremnice ili ugovora i izvoda računa iz banke o plaćanju u periodu od 01. jula 2016. godine do datuma raspisivanja Javnog konkursa.

U slučaju subvencije troškova nabavke repromaterijala sredstva će se odobravati na osnovu predračuna, ponude, predugovora ili ugovora koji su izdati posle datuma raspisivanja Javnog konkursa.

Pod repromaterijalom podrazumevaju se sirovine, proizvodni materijal u zavisnosti od vrste delatnosti privrednog subjekta, kao i nastali troškovi neophodni za unapređenje delatnosti i kreiranje novog proizvoda.

VISINA SREDSTAVA

Visina bespovratnih sredstava može biti:
Sredstva se odobravaju u visini od najmanje 30.000,00 dinara do najviše 500.000,00 dinara, odnosno do 50% od fakturne (kupovne) vrednosti bez PDV i bez zavisnih troškova nabavke.

Tekst konkursa možete pogledati: OVDE

Izvor: eVršac

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *